Thursday, 26 January 2012

Persembahan Seni Tari oleh Sriwana (18 Feb 2012, 3 petang)

Para pelajar arif budiman,

Ini adalah pementasan yang boleh kita tontoni. Ia bukanlah suatu yang wajib. Borang 'consent form' akan diberikan pada pelajar yang berminat. Kita akan berjumpa & bersurai di stesen MRT Dhoby Ghaut pada pukul 2.15 petang. Butir-butirnya adalah seperti berikut :

Tarikh : 18 Februari 2012, Sabtu
Waktu : 3 petang
Tempat : Black Box
Tiket : $12 pelajar, $15 dewasa


Sila letakkan di komen jika berminat sebelum hari Ahad, 29 Januari pada pukul 9 malam. Saya perlu buat tempahan secepat mungkin.

Nama :
Kelas :
No. of tiket : Pelajar = ; Dewasa =
Jumlah harga tiket :


Kamu boleh belikan tiket untuk ahli keluarga jika mereka berminat untuk ikut serta. Bayaran boleh dibuat pada minggu depan, selewat-lewatnya 3 Februari 2012. Saya akan membeli tiket-tiket tersebut bagi pihak sekolah.

Terima kasih.

Cg Azizah.Ahmad~SRIWANA MEMPERSEMBAHKAN FESONA~


FESONA; satu persembahan seni tari semi kontemporari oleh penari-penari mapan kami usaha mempertingkatkan lagi daya mutu prestasi tari diri. Penari dicabar untuk meneroka lebih jauh lagi dalam meluahkan emosi dan mengekspresikan suatu tarian melalui pergerakan kreasi bagi menyampaikan sesuatu cerita - Satu cabaran besar dengan menggunakan ‘black box’ untuk pementasan bagi julung-julung kalinya.

Menampilkan juga sebuah kreasi tari seorang penari dan koreografer jemputan dari Malaysia, Mohd Zulfarqar Bin Awaluddin yang dikenali dengan nama samarannya 'Belalang' dengan interpretasinya yang tersendiri. Tidak ketinggalan juga Dzul Rabull Jalil seorang pemain keyboard dan pengarah muzik yang kreatif masakini, akan memberikan daya sentuhan muziknya dalam setiap aura dan pesona yang akan dipentaskan nanti.


17 Febuari 2012 (8mlm)
18 Febuari 2012 (3ptg & 8mlm)
Tempat: 90 Goodman Road, Goodman Arts Centre, BLACK BOX
Tiket: $15 (Dewasa) $12 (Pelajar)

Hubungi Sdri. Nurfaezah 91157987 atau Sdri. Tina 93218531 untuk tempahan tiket dan maklumat selanjutnya.
Dapatkan 10% diskaun bagi setiap pembelian 10 tiket.


-Sinopsis-
FESONA menceritakan jalan hidup seorang gadis yang telah dilahirkan diluar ikatan perkahwinan. Tangisan bayi yang didengari adalah tangisan sayu dilahirkan ke dunia yang fana dan kejam…seakan dia tahu..
Semakin meningkat dewasa, anak ini telah terjerumus ke dalam kehidupan yang penuh dengan penipuan dan kejahatan. Daripada menjalani kehidupan yang bersih dan suci, beliau telah memilih untuk menjalani kehidupan dunia yang gelap dan menjijikkan.
Setelah mengalami segala kejahatan di dunia nyata, akan adakah penyesalan untuk gadis ini?

Kami berdusta. Kami tamak. Kami menelan harta. Kami mengejarkan kuasa dan wah-wahkan kebanggaan.
Datanglah kau cemburu! Hasat dengki! Nafsu!
Itu suatu premis. Itulah kami. Manusia.
Manusia dianugerahkan nikmat oleh Tuhan - tetapi gagal memahami apabila nikmat itu telah diperolehi, ianya bukan hak mutlak mereka seorang. Nikmat itu hanyalah suatu kepinjaman, sesuatu yang boleh diambil pada bila-bila masa sahaja. Kekejaman dan kezaliman manusia telah sampai ketahap maksimanya dan ini adalah suatu Fenomena. Pesona seorang manusia yang mampu diubah hanya demi kenikmatan Duniawi.

2 comments:

 1. Nama : Nurul Hannah
  Kelas : S1-01
  No. of tiket : Pelajar = 1; Dewasa = 0
  Jumlah harga tiket : $12.00

  ReplyDelete
 2. Nama : Puteri Nur Huda
  Kelas : S1-01
  No. of tiket : Pelajar = 1 ; Dewasa = 0
  Jumlah harga tiket : $12.00

  ReplyDelete